Werkmateriaalverzekering

Met de werkmaterieelverzekering bescherm je je tegen de gevolgen van schade door je zelfrijdend werkmaterieel. Belangrijk hierbij is dat je aansprakelijk bent voor de schade!

Wat dekt een werkmateriaalverzekering?

Werkmaterieel verzeker je minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar al zijn motorrijtuigen verzekeren voor aansprakelijkheid. De WAM maakt geen verschil tussen de openbare weg of een privéterrein. Je moet dus overal verzekerd zijn voor WA.

Aanvullende dekkingsmogelijkheden

Ondergrondse schade

Met de aanvulling Ondergrondse Schade verzeker je jezelf tegen de financiële gevolgen van schade aan ondergrondse kabels, buizen en leidingen door graafwerkzaamheden.

Cascoverzekering

  • Beperkt Casco

  • Standaard Casco

  • Uitgebreid Casco

 

Bestaande eigendommen

De aanvullende verzekering Bestaande Eigendommen verzeker je jezelf voor schade die werkmaterieel aan je eigen bezittingen veroorzaakt. Ook schade aan zaken onder je beheer zijn dan verzekerd, bijvoorbeeld een beschadigde roldeur van een gehuurd pand. Deze schade is niet meeverzekerd onder de WA-dekking.

Schadeverzekering inzittenden

Met de Schadeverzekering voor inzittenden verzeker je de werkelijke schade van de bestuurder en passagier (-s) na een ongeval. Zowel schade aan personen als schade aan zaken.

Registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen

Alle (land)bouwvoertuigen van de categorie T, C, R en S moeten op 1 januari 2021 goedgekeurd zijn volgens de eisen van RDW. Dit is nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren. Is het (land)bouwvoertuig niet geregistreerd en niet goedgekeurd? Dan heb je geen toestemming om op de openbare weg te rijden. Op de website van de RDW vind je een uitgebreid overzicht van alle voertuigen die vanaf 1 januari een kentekenplicht hebben. Ook vind je hier alle uitzonderingen en vragen over deze kentekenplicht.

Rijdt het (land)bouwvoertuig harder dan 25 km/u? Dan ben je ook verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren. En vanaf 1 mei 2021 geldt ook een APK-plicht voor land- of bosbouwtrekkers op wielen die harder kunnen rijden dan 40 km/u.

 

Meer weten over de werkmateriaalverzekering?

Zit je nog met vragen, of wil je hulp bij het vinden van een passende werkmateriaalverzekering?
Neem gerust even contact met ons op.